Innovaties

This is custom heading element

This is custom heading element

This is custom heading element

Innovaties

V&K heeft de afgelopen 30 jaar vele innovaties en uitvindingen gedaan zoals de uitvinding van de Thin sleeve, de sleeve met softe onderlaag en de lasergraveerbare sleeve voor flexodruk. Het (her)bekleden van verschillende technische producten voor industriële toepassingen is een specialistisch proces. V&K is hierin op basis van jarenlange ervaring en technologische kennis zeer bedreven. Onze expertise vraagt continue om innovatie. Wij investeren dan ook voortdurend in vernieuwende productie technieken. Wij zijn trots op onze nieuwste innovaties en vertellen u hieronder graag meer hierover. Wellicht zijn ze ook voor uw branche zeer interessant.

Superieure kunststof

Een nieuwe innovatie van V&K is het bekleden van verschillende technische producten zoals trekwielen met een superieure kunststof. Dit kunststof verlengt de levensduur van het product met een factor van 2 tot 5 ten opzichte van het gangbare polyurethaan.

Door deze langere levensduur hoeft u minder in en uit te bouwen. Zo houdt u de onderhoudskosten lager. Ook levert dit minder productie onderbreking op en dus een hogere productiviteit. De iets hogere prijs zal dan snel terug verdient zijn.

Rilsaan vervanger bij offset walsen

Van der Velden & Kesper heeft een vervangend polymeer ontwikkeld als vervanger voor Rilsaan wat gebruikt  wordt in de offset industrie. Dit polymeer heeft een superieure hechting ten opzichte van het standaard Rilsaan,. Hierdoor ontstaat er geen ‘onder corrosie’ na een kleine beschadiging van de toplaag. Verder is dit polymeer zeer goed schoon te maken en zijn kleine beschadigingen eenvoudig bij te werken.

Hot embossing

Onze laatste innovatie – waar wij natuurlijk erg trots op zijn – is een laserbaar hard polymeer van 85 Shore D. Dit polymeer hebben wij ontwikkeld om hot-embossing walsen te produceren met een 3-D laser voor verschillende industrieën zoals de auto-industrie en de kunstleder industrie.

Chroomvervanger

Vanaf september 2017 wordt door nieuwe Europese wetgeving REACH het gebruik van Chroom (VI) verboden. V&K heeft een speciaal polymeer ontwikkeld (patent pending) als alternatief voor verchroomde vochtwalsen.

Tegeldruk

V&K heeft speciale silicone drukvormen voor de tegeldruk industrie ontwikkeld. Deze drukvormen hebben zeer zachte onderlaag en een lasergraveerbare toplaag van siliconen.

Specialisten van V&K voor rubber bekleding